Оваа секс поза ги „полуде“ паровите ширум светот

Секс позата “јаб-јум” исто така овозможува и да се ослободите од стресот.

Се вели дека оваа поза истовремено го ублажува стресот и доведува до неверојатно задоволство.

– Особено е ефикасно ако партнерите го синхронизираат дишењето и се гледаат во очи. Инспирирана е од тантричкиот секс, им овозможува на партнерите да се фокусираат еден на друг, што е многу важно при ослободување од стресот – тврди сексологот Керол Квин.

Таа објасни и како се изведува.

– Мажот треба да седне со скрстени нозе, а партнерката да му седне во скутот свртена кон него. Треба да го опфати и да му ги завитка нозете околу долниот дел на грбот. Се прегрнуваат со рацете и се гледаат во очи. Позата е добра за жените бидејќи можат да ја контролираат пенетрацијата, а пенисот најмногу ќе го стимулира најчувствителниот дел од вагината. Ако, покрај кулминацијата, која сама по себе го релаксира телото, сакате уште повеќе да го опуштите мозокот, задолжително координирајте го дишењето со партнерот за време на сексуалниот однос – советува таа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e