Мажите бегаат од жени кои се опседнати со дотерување

Мажите сакаат привлечни жени, но бегаат од оние кои се опседнати со физичкиот изглед.

Според резултатите од истражување спроведено од компанија во Велика Британија, мажите не сакаат жени кои се будат и лежат нашминкани како за на насловна страница.

Експерти на основа на анкетата заклучиле дека претераната грижа за убавината е одбивна за мажите, иако на почетокот не изгледа така.

Дури 70% од испитаниците изјавиле дека ги одбива помислата да стапат во брак со жена која е опседната со телото, се грижи само за убавината и животот го подредува на тоа како ќе изгледа и што ќе облече.

Научниците заклучиле дека мажите тоа го толкуваат како извештаченост и површен пристап кон животот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e