(ФОТО) Дубаи ја претстави најголемата фонтана на светот

Дубаи ја претстави најголемата фонтана на светот и се впиша во Гинисовата книга на рекорди.

Се работи за фонтаната на палмите, која се наоѓа на вештачкиот остров Палм Џумеира, кој е во форма на палма.

Водената атракција се простира на површина од 1.400 квадратни метри, ја следат 3.000 лед сијалички, а нејзините 7.500 млазници можат да исфрлаат вода до височина од 105 метри.

Оваа фонтана го презеде приматот од Дубаи фонтаната, со години беше најголема во светот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e