Apple ја отвори првата продавница што плови на вода

благодарение на Apple на оваа локација сега се наоѓа уште еден објект со креативен дизајн. Станува збор за Apple Marina Bay Sands – првата Apple продавница во светот што плови на вода.

My Modern Met пишува дека продавницата на вода е дизајнирана од архитектите од компанијата Foster+Partners.

Оваа градба е инспирирана од римската архитектура. Продавницата е направена од стакло при што нуди прекрасен поглед на градот. Ентериерот е исполнет со мебел од дрво.

До продавницата се стигнува преку подводен тунел кој е долг 45 метри.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e