Нови парламентарни избори во Бугарија на 14 ноември

Бугарскиот претседател Румен Радев ги распиша денеска третите парламентарни избори оваа година, кои ќе се одржат на 14 ноември.

Овие избори се одржуваат по неуспешните обиди на партиите по изборите во април и јули да формираат влада, соопшти денеска претседателската прес служба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e