Над 7.600 новозаразени во Србија, 32 лица починале

Коронавирусот е потврден кај 7.628 луѓе во последните 24 часа во Србија, а во исто време 32 лица починале како последица на овој вирус.

На респиратор се приклучени 167 пациенти. Тестирани се 26.008 луѓе.

Бројот на хоспитализирани лица е 3.621.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e