МАКЕДОНСКИТЕ ВИНАРИИ ГО ОСВОЈУВААТ СВЕТОТ Со поддршка на МЗШВ 12 винарии ја претставуваат Македонија на Bellavita саемот во Чикаго

Македонските винарии го освојуваат светот. И оваа година повторно со поддршка на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство 12 винарии ја претставуваат Македонија на Bellavita саемот во Чикаго. Историјата и традицијата на винарството во нашата земја, во спој со современите методи создаваат уникатно искуство и врвен квалитет со секоја капка македонско вино.

438097647_986540346173135_5636377839830699062_n

444455511_986540496173120_1772273761227681694_n

444479565_986540376173132_8070095904837471546_n

444489268_986540319506471_6126464656683672940_n

444500237_986540446173125_1002042909510043564_n

444925110_986540409506462_1404078045707080069_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e