Груевски на насловна во Унгарија со одврзани лисици

Поранешниот премиер на Македонија Никола Груевски се појави на насловната страница на водечкиот економски магазин во Унгарија , „ХВГ“.

Реклама за новиот број на магазинот „ХВГ“ со Груевски на насловната страница се појави на билборд во Будимпешта.

Во текстот се анализираат дипломатските односи на Унгарија откако прифати да го заштити Груевски, и како тоа ќе влијае на односите со ЕУ, односнот дека Унгарија се повеќе станува недоверлив сојузник.

image

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e