Ајде заедно да го поддржиме развојот – ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЌЕ ИМААТ НА РАСПОЛАГАЊЕ МИЛЈАРДА И 350 МИЛИОНИ ЕВРА

Во следните 4 години даваме збор за вложување на една милијарда и триста педесет милиони евра за капитални инвестиции и директна финансиска поддршка до земјоделците.

1👉За 50%, од 10.000 на 15.000 евра, го зголемуваме грантот за поддршка на младите земјоделци, кои сакаат да започнат со земјоделска дејност и дополнително обезбедуваме 40% авансна исплата.

2👉За младите земјоделци обезбедуваме до 100% поголеми дополнителни субвенции во првите 5 години од кога го превземаат земјоделското стопанство.

3👉Поддршката кон жената земјоделка носител на земјоделско стопанство од 6.000 ја зголемуваме на 10.000 евра.

4Овие избори кои ни претстојат се посебно важни за државата. На нив не гласаме за или против #СДСМ, туку за или против иднината на државта.
Ајде заедно да го продолжиме развојот, да не се враќаме назад.

На 8 мај да излеземе и да гласаме за Број1, за европска иднина дома.
ФБ став на Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство  

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e