Рецепт на нашите баби за подмладување на коските и отстранување на болката!

Овој лек помага при лечењето на артритис, остеоартритис, болки во грбот и се што има врска со коските,  зглобовите и мускулите.

Кога модерната медицина не помага, најдобро е да се свртиме кон народната. Ако ја прашате вашата баба, што да правите кога имате болки во зглобовите,  ќе ги го предложи рецептот од магична мешавина.

Има верување дека овој лек ги подмладува коските за 20 години.

Доколку ве боли грбот, чуствувате тежина во нозете, и имате болки како последица од предходни повреди, нема да ви бидат потребни скапи гелови и мазови, доволни се само неколку состојки.

Рецепт за подмладување на коските, состојки:

300 ml алкохол (70%)

100 ml повидон јод

10 таблети аспирин (или андол) од 300 mg

Начин на подготовка:

Алкохолот се меша со јод и додадете мелени таблети аспирин.

Протресете и оставете го на темно место за 21 дена.

По ова можете да го користите лекот.

Користете го редовно во форма на облоги или со директна масажа на болното место

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e