Моќен природен лек против отоци на нозете

Отоците на нозете може да настанат од повеќе причини: проблеми со крвните садови, бременост, срцева инсуфициенција, хормонални пореметувања…

За решавање на овој проблем најдобро е веднаш да се изврши консултација со лекар за да се утврдат причините кои довеле до оток на долните екстремитети.

Од друга страна пак, народната медицина има широк спектар на различни начини како да се избориме против оваа појава.

Но најефикасен од сите нив се поврзува со магдоносот.

Како се подготвува овој лек?

Најпрвин се мие магдоносот ( се користи со се корен, односно целата билка) и се става во шише од термос каде што има топла вода, околу 500мл.

Се остава да стои цела ноќ. Наутро треба да се исцеди.

Тоа е лекот кој ќе треба да се пие три пати на ден.

Се пие два дена, па се прави пауза од три дена и повторно се прави нов и се пие уште два дена.

После првите два дена ќе почуствувате како отокот се намалува и многу лесно повторно ќе можете да ги облечете своите омилени чевли.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e