Млади момци уловија ајкула од 200 килограми во Будва

Младите момци кои уловија ајкула во Будва објавија видео на интернет. Тие фатиле ајкула тешка 200 килограми и долга преку 3 метри. Почнаа да се редат коментари на социјалните мрежи: „Честитки момци“, „Леле“, „Браво момци“…

А еден корисник на шега праша: „Што е следно, кит?“.

Сината ајкула која ја фатиле момците е уловена на отворено море. Овој вид ајкула се смета за еден од најубавите и најраспространетите во светот.
Рајко Бојановиќ, член на спортскиот риболов клуб „Ширун“, која ја улови, изјавил дека рибата ќе биде препарирана во Природонаучниот музеј на Црна Гора, а изложбата е планирана за септември.

Уловите на сина боја од минатите години покажуваат дека овој вид ајкула најчесто се среќава во Јадранското Море напролет.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e