Кога го „гуглате“ зборот „идиот“ еве кој прв излегува!

Ако го напишете зборот „идиот“ на Гугл, случајно или намерно први ќе ви излезат фотографиите или видеата на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп. Во речиси секоја слика, Трамп има шокиран израз на лицето.
Второто место е резервирано за нобеловецот Алберт Ајнштајн, но тоа се поврзува со статијата со наслов „Разликата меѓу генијците и идиотите“,  пишува „Индепендент“.

Страницата поврзана со Трамп е наречена „22 фотографии на милијардерот Доналд Трамп – изгледа како идиот”.

Овој епитет дури и му го „залепи“ шефот на Белата куќа, Џон Вајт. Тој еднаш го нарече „идиот“ и додаде: „Треба да го спасиме од сопствената глупост“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e