(ФОТО) Арнолд Шварцанегер легна пред својата биста сакајки да пренесе порака за човештвото

Познатиот актер Арнолд Шварценегер објави фотографија од себе како спие на улица под неговата позната бронзена статуа, а за жал напиша “како времињата се сменија”…

Причината поради која ја напиша фразата не е само затоа што беше стар, туку затоа што кога беше гувернер на Калифорнија тој го отвори хотелот со својата статуа. Хотелскиот персонал му кажа на Арнолд, „Во секој момент може да дојдеш и да имаш соба резервирано за тебе“. Кога Арнолд се повлече како гувернер и отиде во хотелот, администрацијата одби да му даде соба тврдејќи дека треба да плати за тоа, бидејќи во тој момент имале голема побарувачка.

Донесе вреќа за спиење, застана под статуата и објасни што сака да пренесе: „Кога бев во важна позиција, тие секогаш ми даваа комплименти, а кога ја изгубив оваа позиција, тие заборавија на мене и не се држат до ветувањето. Не верувај на својата позиција, на количината на пари што ги имаш, не верувај на својата моќ, ниту на својата интелигенција, бидејќи тоа нема долго да трае. ”

Се обидува да ги научи сите дека кога си „важен“ во очите на луѓето, секој ти е „пријател“, но штом не им си од корист на нивните интереси, воопшто не им си интересен.

„Не си секогаш тој што мислиш дека секогаш ќе бидеш. Ништо не трае вечно”.

27973512_1453917768064062_4997847497071004997_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ