Девет паметни совети за жените по 35 година

1. Без оглед на тоа колку е добра забавата, направи се што можеш да се разбудиш во својата соба.

2. Меѓу парче торта и кекс, секогаш избери чаша вода.

3. Доколку е полноќ, а ти мора да ја измиеш косат, направиш епилација, маникир – секогаш избери го сонот. Затоа што сите недостатови на телото можеш да ги сокриеш, но никој и ништо нема да ги маскира уморното лице и лошото расположение.

4. Патувај! Искористи ја секоја прилика за тоа. Новите сознанија се добар начин за стекнување искуство, а притоа нема да остариш.

5. Пред да почнеш да проценуваш некоја ситуација, прашај се: „Дали ова е моја работа?“ Потоа премолчи и продолжи по својот пат.

6. Меѓу бурна романса и можност за заработка, секогаш направи избор во корист на другото.

7. Во расправија не се раќа вистината, туку игрена. Во вистинско време изговорено: „Да, како ти ќе кажеш“ ќе ти ги сочува нервите.

8. Неколку дена самост делуваат подобро него скап спа-салон.

9. Ниту еден маж не е вреден да поради него патиш во неудобни чевли.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e