Заев го честита 23 мај – Националниот ден на Власите

Претседателот на СДСМ Зоран Заев го честита 23 мај -Националниот ден на Власите.

Со особено задоволство од името на СДСМ и од мое лично име го честитам 23 мај, Националниот ден на Власите.

Денеска го одбележуваме Националниот ден на Власите, но оддаваме  и признание, благодарни за се она што го направија и се уште го прават за нашата заедничка татковина.

На овој ден со гордост се сеќаваме на значајната улога на сите Власи кои храбро и пожртвувано учествуваа во најважните поглавја на нашата долга и богата историја, во борбата за слобода, државност и независност.Влашката заедница несебично го дава својот придонес во градењето на нашето соверемено општество, заедништвото и меѓусебното почитување.

Честит 23 мај, Национален ден на Власите! Ti multsa anj Dzua Nacionala Armanjlor! – порача Заев во честитката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e