(ВИДЕО) 360 степени: Во МНР надеж дека ЕУ за десет дена ќе ја крене рампата за македонските државјани

Во Министерството за надворешни работи се оптимисти дека во листата на земји чии државјани им е дозволен влез, Европската Унија ќе ја вброи и Северна Македонија на белиот список. Тоа би требало да се случи веќе за десетина дена.

На што се темели оптимизмот, особено што Грција ја затвори во меѓувреме границата за граѓаните на Србија?

Извор: 360 степени

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e