Силјановска: Немам ништо против премиер Алабанец, ги охрабрувам да креираат програма

-Немам ништо против премиер Албанец и ги охрабрувам да креираат програма за да привлечат повеќе гласачи од сите етничк изаедници =, рече носителката од ИЕ1 од ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова во Отворено студио на 24 ТВ.

-Да бидеме искрени, има некој ред во формирањето на влади. Кога би биле ДУИ во предизборна коалиција со СДСМ или со ВМРО-ДПМНЕ и би излегле со конкретна заедничка програма, имало во историјата и такви ситуации, гласачите би ги знаеле програмите, но вака не знам. – појасни Силјаноска. лидерите на партиите можните

-Прво ние имаме мултиетничко општество и граѓаните имаат еднакви права. Неспорно е дека имаат право на амбиција. Ние досега сме имале Албанци чело на важни институции, претседател на Собрание, директор на Агенција за разузнавање, на финансиска полиција…посочи Димитров во дебатата. Сите ги имаме истите маки, и кај Албанците, Македонците, Власите, Ромите…треба да се фокусираме на поквалитетен живот за сите, порача Димитров.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e