Николовски со честитка по повод Националниот ден на Власите!

Денеска со гордост се сеќаваме на сите Власи кои се значаен дел од нашата долга и богата историја. На сите кои учествуваа во борбата за слобода, државност и независност, порача генералнито секретар на СДСМ Љупчо Николовски по повод денешниот ден – Национален ден на Власите!

Им оддаваме признание, благодарни за она што го направија и сè уште го прават за нашата заедничка татковина.Честит 23 мај, Национален ден на Власите! Ti multsa anj Dzua Nacionala Armanjlor! – се наведува во честитката од Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e