Алтернатива останува отворена за соработка со Владата

На состанокот на централното претседателство на Алтернатива, откако со едноминитно молчење за жртвите во автобуската несреќа, партијата одлучила да ѝ даде на шанса на Владата.

Ова значи дека партијата го овластила претседателот на партијата да преговара со мандатарот и да се види што конкретно може да се направи за да се „излезе од овој ќорсокак“.

Сепак, конечната одлука, по преговорите, ќе се донесе повторно на состанок на партијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e