Петре Шилегов: Караџовски како во филмот “Ја нисам одавде”

Го гледав интервјуто на Караџовски, претседател на Судскиот совет.

Токму ваквото лесно и непромислено одбивање (ја нисам одавде варијанта) да се види реалноста и да истата се релативизира со нелогични одговори и со бранење на неодбранливото, придонесоа судството во Македонија да ги достигне најниските гранки од 1945 година па до денес.

Волунтаризмот во пристапот на претседателот на Судски совет, само ја потврдува потребата и неопходноста од генерален реизбор во судството.

Почнувајќи токму од него.

Фејсбук статус на Петре Шилегов, пратеник во Собрание на РМ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e