Герила акција на „Fridays for future: Тие се богатат, ние се труеме!

Активисти на скопскиот огранок на „Fridays for future“ денес упаднаа на прес-конференцијата на заменик министерот за животна средина Јани Макрадули со транспаренти на кои пишуваше „Тие се богатат, ние се труеме“, „Една планета, една шанса, акција сега“.

Со оваа герила акција, тие побараа поголема вклученост во ваков тип на настани и потенцираа дека досега не е остварена ниту една владина мерка за ерозагадувањето во Скопје.

Фото: Skopje smog alarm

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e