Бошковска Јанковски за Шилегов: Градоначалникот бара од Централниот регистар незаконски да постапува

Откако скопскиот градоначалник Петре Шилегов на вчерашното гостување во емисијата „Топ тема“ на Телма обвини дека директорката на Централен регистар и неколку регистратори одбиваат да направат ппомена на сопственоста на депонијата Дрисла, денес со демант се јавија од Централниот регистар, во кој наведуваат дека не постоел законски основ за одлучување и дека не се јасни причините за критика упатени од градоначалникот. Централниот регистар го повика Шилегов да поведе постапка за ништовност на упис пред надлежниот суд за кој има законски основ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e