(ВИДЕО) Нападнат новинарот Борјан Јовановски

Млад човек со капа на глава вербално го нападна а потоа и го исплука во лице, новинарот Борјан Јовановски, додека седеше во ресторанот „Воденица“.

“Бев на ручек со мојот пријател и колега Атанас Кировски. Неочекувано до масата пристапи едно детуле кое се уште не си ни бричи. Малолетно. Ми се обрати со зборот “предавник” Прашав дали воопшто знае што зборува..а тој ме плукна в лице и замина. Детето е злоупотребено. Нарачателот ми познат бидејќи беше присутен во ресторанот Воденица. Пораката е примена. Инспираторот е исто така познат..Миленко Неделковки. Кратко да завршам..двајцата ќе одговарате а од мојот патриотизам и љубов кон демократска и европска Македонија нема нема да ме одвратите.” – напиша на Фејсбук, Јовановски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e