Истражување: Колку минути секс ѝ е потребно на жената за да биде задоволена?

Пронајден е одговорот на прашањето колку долго треба да трае сексот за жената да биде задоволена.

Сексологот Кристен Марк од Универзитетот во Кентаки спровела голема студија, чија цел била конечно да се пресмета колку минути треба да трае сексот за жената да биде задоволена. Во студијата учествувале 15000 жени, а еве кои се резултатите.

Во просек, на жената ѝ е потребен сексуален однос којшто трае 10 минути. Но, тоа е во просек. Во идеални случаи, како што признале испитаничките, тие би сакале сексот да трае од 15 до 20 минути.

Секако, истражувањето на Кристен Марк било далеку од првото. На пример, во 2008 година слично истражување спровеле научници од Државниот универзитет во Пенсилванија.

Тогаш жените препознале 13 минути како оптимално траење на сексот. Освен тоа, во истата 2008 година, одговорот на ова прашање го барале и канадските сексолози (заедно со американските).

Резултатите биле објавени во студијата со лукав наслов: „Перцепција на американските и канадските сексолози за нормална и абнормална одложена ејакулација. Колку долго треба да трае сексуалниот однос“ која била објавена во магазинот „The Journal of Sexual Medicine“.

За да го постигнат тоа, љубопитните доктори интервјуирале неколку илјади свои пациенти кои верувале дека сѐ е лошо во врска со нивниот интимен живот.

Жените сакале сексот да трае неописливо малку или предолго.

Истражувањето на незадоволните пациенти покажало дека сексот во просек трае од 3 до 7 минути, што вклучува и предигра.

Жените сепак само сакале сексуалниот живот да трае 12 минути. Сепак, сексот подолг од 20 минути, како што истакнале истите тие незадоволни жени, не им одговарал.

Значи, запомнете: за неа е важно да издржите повеќе од 10 минути, но да успеете сексот да не трае подолго од 20 минути.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e