МВР апелира доколку граѓаните препознаат некој од хулиганите да пријави на 192

МВР апелира до граѓаните, доколку било кој препознае некого од хулиганите, како што е лицето на снимката кое го фрли молотовиот коктел спрема полицијата и објектот на Собранието, да го пријави тоа на телефонскиот број 192 или во најблиската полициска станица.

– Без разлика дали пријавата е анонимна или не, полициските службеници ќе постапат и, доколку се потврди идентитетот, против насилниците ќе бидат преземени соодветни законски мерки, стои во денешниот апел од МВР.

Министерството апелира до граѓаните да не дозволат да бидат вовлекувани во ничии сценарија, ниту во било какви насилни инциденти, бидејќи, се подвлекува, ќе бидат преземани најригорозни мерки и нема да се толерира нарушување на мирот и безбедноста.

– Секој дијалог треба да се води во институциите на системот, а македонската полиција е токму гарантот за безбедноста на тие институции, на државата и нејзините граѓани, се наведува во соопштението од МВР.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e