Филипче: Ние сме една од ретките земји во регионот којашто има протокол за сѐ

Министерот за здравство Венко Филипче во вечерашното гостување во „Само вистина“ на Канал 5 истакна дека почетокот на новиот бран се должи на непочитувањето на превентивните мерки.

„Кај нас мерките никогаш не се попуштија, ние дури и сега немаме целосно попуштање на ниту една мерка.
Ние сме една од ретките земји која има протокол апсолутно за се.
Пред неколку месеци се јави министерот за здравство на Црна Гора и го бараше протоколот за избори бидејќи тие сега имаат избори’, посочи Филипче.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e