Руски мелем со рен за брзо губење на тежината: Секој ден 1 см помалку во делот на струкот!

Овој револуционерен рецепт е објавен од д-р Ирина Стефановска, познат лекар – фитотерапист, во емисијата за здрав начин на живот на Руската телевизија.

Д-р Стефановска вели; “Благодарение на овој рецепт, кај група на жени е намален обемот на половината од 1 см за еден ден! Овој мелем го елиминира вишокот на масти и на вода од телото, но ја подобрува функцијата на мозокот, меморијата, и ги подобрува слухот и видот ”

Главните состојки за овој рецепт се свежи рен, непрскани лимони со кора и мед.

Рен (lat. Armoracia rusticana) е повеќегодишно растение со зелени лисја, бели корени и лут вкус. Тој доаѓа од Медитеранот и Западна Азија. Во исхраната најчесто се користи коренест рен, но исклучително се вкусни и младите листови од растението.

Поради неговиот состав (витамин Ц, калиум, витамин Б1, витамин Б6, железо, калциум, витамин Б2, магнезиум, фосфор …), ренот освен како гурманско средство има и лековити својства.

Неговите лековити својства биле познати уште од времето на античките Грци. Дури 1500 години пред нашата ера тие го користеле за олеснување на болки во грбот.

Неопходен додаток е и на други јадења, особено со масна храна, бидејќи помага да се полесно вари. Рен го чисти организмот, го подобрува метаболизмот, го намалува уморот, а најмногу се препорачува за дијабетичари. Го стимулира зголемувањето на бројот и развојот на корисни бактерии во цревата.

Сок од рен ги уништува бактериите дизентерија, салмонела, туберкулоза и многу габи кои паразитираат на човекот и растенијата. Ја подобрува функцијата на варењето на храната, преку стимулирање на секреција на желудечната и цревните сокови, жолчката и ензими од панкреасот. Ренот го стимулира црниот дроб, срцето и циркулацијата, и згора на тоа, е одличен диуретик и помага при ревматизам.

Како да се зачува свеж корен?

Свежи корени може да се користат во текот на годината, ако навремено се закопа во влажен песок или се чува во подрум.

Ако имате поголем корен, можете да го исечете потребниот износ, а остатокот да го завиткате во алуминиумска фолија и го оставите во фрижидер во кутија од зеленчук.

Ако сакате исечениот корен да остане свеж и по три недели, помешајте го со лажица шеќер и 4 лажици сок од лимон или оцет. Во цврсто затворени тегли, рен може да стои во фрижидер 3 недели.

Како да се направи мелем од рен?

Рецептот од мелем за губење на тежината, д-р Стефановска

состојки:

125 g  рен
3 непрскани лимони
3 лажици мед

измутете ги 125 грама рен.

Земете ги трите лимони, исечете ги, отстранете ги семките од нив, па заедно со кората измешајте ги со измутениот рен.

Во тоа додадете три лажици мед и мешајте добро.

Чувајте го овојмелем во затворена тегла во фрижидер.

Земајте по едно мало лажице мелем, два пати на ден со оброк.

Користете го овој мелем 3 недели и ќе забележите како ја губите тежината околу струкот!

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e